Szia!
Sajt miatt nem könnyű kaja. Inkább egytálételnek ajánlom, mert levessel együtt már nagyon sok, szerintem.Hozzávalók: - 1 kg csirkemell- 1 zacskó sajtszósz - kb. 2,5- 3 dl tej- 15 dkg vaj- 15 dkg sajt - 1 db gyors rizs- 1 csomag fokhagyma granulátum, de ez természetesen lehet rendes fokhagyma ízlés szerint, ami azt jelenti, mennyire szereted a fokhagymát, illetve azt is vedd figyelembe, hogy nem a csak a családodnak főzöl, hanem vendégeknek is akkor nem szabad sokat tenni.- 1 csomag szárnyas fűszerkeverék- mustár - tetszés szerinti zöldségek- 1 db sütőzacskóÉn brokkolit és mexicói zöldségkeveréket használtam. de legközelebb mexicói helyett inkább karfiolt használnék.Szóval a csirkemellet kicsikre összedarabolod, először a szeleteket vágsz, majd azt is csíkokra vágod és a csíkokat is darabolod. Én az összes csirkemellet beletettem a sütőzacskóba majd rászórtam a fokhagymát majd a csirke fűszerkeveréket (nem sokat mert nagyon sós és a csirke sós lesz!) és erre tettem a mustárt. Ezt a zacskóban fogtam és összekevertem majd egy estére betettem a hűtőbe, nem muszáj csak erősebben átveszi a fűszerezést.Reggel vettem ki és lezártam a zacskó száját, kis tálban. A sütőzacskó a sütés során fel fog fújódni ezért mielött sütni kezdenéd fent a csomó alatt csinálj egy kis lukat, szúrd meg egy késsel, én ezután betettem a sütőbe légkeveréses funkcióra és 180 ˙C-ra, ezt kb. egy órát sül.A csirke sül magában ezzel tovább most nincs dolgod. Most meg kell párolni a zöldséget, amit úgy csinálsz, hogy előveszel egy lábos és a pároló edényt. A lábosba teszel kb. félig vizet abba pedig sót teszel. A párolóedénybe pedig értelem szerűen a zöldséget kell tenni. FONTOS! A zöldséget NEM kavarjuk meg mert összetöröd, helyette megrázod a PÁROLÓ EDÉNYT.Amíg ez párolódik nézz rá a csirkére, nehogy túl süsd, bár a zacskónak az a nagy előnye, hogy ugye gyakorlatilag a saját levében sül meg anélkül, hogy bármilyen zsiradékot használnál. Kb. Ezt kellene látnod: Amikor megpárolódott a brokkoli én feltettem a mexicói zöldség keveréket külön mert a pároló tálba egyszerűen nem fért bele, te se ess kétségbe ha egyszerre nem tudod megpárolni a zöldségeket, felezd el kényelmesen és két részletbe csináld. Ami praktikus ha már rögtön egy olyan edénybe teszed amibe sütni is tudod.
Ekkor ha megvagy ezzel akkor felrakod a sajtmártást. Reszeld le a sajtot, amit vettél és tedd félre. Vegyél elő egy kis lábost amibe tedd bele a vajat és a legkisebb lángon kezd el felolvasztani. Ebbe tedd bele a tejet és a port ( sajtszósz) és kevergesd szépen. Amikor már elkezd összeállni dobj bele egy kis sajtot és kevergesd!! Aztán ha ez készen van összeállt, nem csomós akkor egyszerűen ráöntöd a zöldségekre eloszlatva. Én előtte még tettem rá egy kis sajtot.Ezt a az egészet pedig beteszed a sütőbe, én 150 ˙C-ra tettem be és sütöttem kb. egy bő 20 percet. Ez alatt az idő alatt kifőzöm a rizst. Ezt gondolom nem kell külön kommentálnom. :DEkkor nézz rá a csirkére is! Valószínűleg már el is készült! Egyszerűen már csak vágd ki a zacskót és öntsd ki egy tálba a húst. Ha elkészült a zöldség is akkor gyakorlatilag kész is vagy. Innen már csak tálalnod kell az ételt.